Sovestilling tips?

Hvordan skal vi gravide egentlig sove? Jeg har hørt mye om at når magen begynner å bli stor, mot slutten, så greier man ikke å sove på ryggen, og noen sier til og med at å sove på ryggen ikke er bra for hverken deg eller babyen. Dette er noe jeg skal høre med jordmor om også altså.

Jeg prøver å sove mye på siden, og har fått en ekstra dyne av mamma som jeg skal bruke til å bygge opp under bena og magen med. Problemet med å sove på siden for meg, er at jeg har dumme armer og ben. De sovner alt for fort, og det er noe jeg har slitt med en stund. Jeg greier ikke ligge lenge på siden før jeg må snu meg på ryggen igjen. Dette er noe jeg har sjekket opp også, uten hell.. Veldig slitsomt! Derfor er det trist om jeg ikke greier å sove på ryggen, eller siden.. Hvordan skal jeg sove da?! hæhæ

Dette fant jeg på nettet: "Kvinner ofte synes det er vanskelig å finne en god sovestilling under graviditet, særlig hvis de er vant til å sove på magen.Omtrent halvveis i svangerskapet, sove på ryggen er ikke anbefalt, som begrenser gravide kvinner til å sove på deres side. Sov på den ene siden kan være vanskelig som barnet vokser, fordi magen kan dra kroppen ut av balanse og bidra til en sår rygg" http://www.digoo.info/gro/2011/02/Hva-er-et-Graviditet-Pillow.html  .. Der er det snakk om en pute som er god under graviditeten.

Har du noen erfaringer med dette?

Hvordan sover du?


Sånn finner man stort sett meg i senga :P Bilde er fra Yggdrasil Yogaskole - Yogakurs.no

6 kommentarer

Ronja og Mie i magen <3

26.mai.2011 kl.09:53

Jeg sover med en dyne under magen, eller så havner jeg på ryggen.

Har hørt det kan være lurt å sove med en ammepute under magen!:)

Mamma jane <3

26.mai.2011 kl.10:15

Jeg lå på siden med en puta mellom låra, deilig stilling :-)

men ikke lurt å ligge på ryggen, under fødselen lå jeg på ryggen og da var jo benjamin kobla til en maskin, de skrur en kabel ting i hode på dem mens de ligger i magen, og da så de på maskinen at han mista blodtilførselen når jeg lå på ryggen, så det fikk jeg ikke lov til, og det var det jeg ville under fødselen så det var ikke så lett :-) men prøv å ikke ligg på ryggen :-) tilfelle din og da mister blodtilførselen .

Mamma for lille Michelle

26.mai.2011 kl.10:54

Lå også på siden med pute mellom lårnene, men ligger på siden til vanlig også så hadde ikke store problemer med det :P det de sier om å ligge på ryggen er p.g.a babyen kan presse på din vena cava inferior, den store blodåren som går opp til hjertet, og det kan forårsake blodtrykksfall. Men om du ikke merker noe selv så er det nok ikke farlig for deg å ligge på rygg. Selv ble jeg svimmel og dårlig av å ligge på rygg, og pga bekkenløsningen gjorde det vondt alt låste seg plutselig om jeg lå på ryggen, men dette merker du selv!

Mamma for lille Michelle

26.mai.2011 kl.11:39

Det tryggeste du kan gjøre er å snakke med jordmor om det, hun har svar på det meste. He he. Kanskje du har jernmangel? siden du blir så svimmel å sånn? jeg også ble fort svimmel og var utrolig trøtt under svangerskapet, det skyltes jernmangel. Håper du tilslutt finner en behagelig stilling om natten :D
Jeg har funnet ut at dt finnes INGEN god liggestilling når du er gravid ( med stor mage). Og jeg har prøvd mye rart, alt fra sittende til oppned, puter, dyner og ammeputer bak ryggen, under magen og mellom beina( ligger jeg godt? neeeida). Og om man skulle være så heldig å finne en, en sjelden gang.. må man jo selvfølgelig opp på do, eller hofta begynner å verke. Jeg har gitt opp, og funnet min fred med at å ligge komfortabelt disse siste ukene, er bare å se langt etter :P hehe

Heldigvis bare 4 uker igjen til termin !!

Thomas Kolby

05.jun.2011 kl.11:03

Hei

Fin blogg

Bruk gjerne kildeangivelser når du låner foto... :-)

Liggende gravid kvinne er fra Yggdrasil Yogaskole - Yogakurs.no

Mvh Thomas Kolby

daglig leder

Skriv en ny kommentar

Mari - mammaen til Kasper <3

Mari - mammaen til Kasper <3

22, Røyken

22 år gammel jente. Ble mamma for første gang 08.08.11 til verdens fineste gutt, Kasper. <3 Bor sammen barnefaren og nå vår lille sønn i Røyken, og våre to katter :) Elsker livet vi har sammen!

Kategorier

Arkiv

hits