Å leve med dårlig selvfølelse

At jenter har dårlig selvfølelse er ikke noe nytt. Jeg tror også mange gutter sliter med dette, men jeg tror jenter er mer åpne rundt tema. Vi er eksperter på å trykke oss selv ned, sette andre foran oss selv og alltid tenke at noen andre er bedre, penere, finere osv.

Jeg er intet unntak. I de siste årene har jeg slitet med å godta meg selv for den jeg er. Eller nei, for hvordan jeg ser ut. Jeg VET at jeg er et godt menneske, en god venn, en god mamma og en god kjæreste. Det handler mer om at jeg ikke føler jeg ser bra nok ut. At jeg ikke lever opp til forventingene på hvordan man skal se ut. Kan jeg være mammaen til Kasper når jeg ser sånn ut, burde jeg ikke være penere? Kan jeg gå og holde Stian i hånda på gata, tenk om folk tenker "at han orker den dama der?" Sånne ting kan surre i hodet på meg, og jeg vet det er tullete.

Selvfølelsen min henger sammen kroppsstørrelsen. Man kan vel ikke være stor OG pen? Jeg føler meg alt for stor. Tykk. Og ekkel. Og skal man høre på BMI'en er jeg overvektig i forhold til min høyde. Jeg vet at det bare er jeg som kan gjøre noe med hvilken størrelse jeg har på kroppen, men jeg er så svak. Så svak for usunne ting. Så svak for sofaen. Så svak for alt. Jeg trenger en boost på motivasjon og viljestyrke.

Men ikke minst ønsker jeg bare å kunne godta meg selv for den jeg er, og lære å leve med det. Kunne se seg selv i speilet og smile må være den beste følelsen. Dette året ønsker jeg å bruke på nettopp dette. Å bygge opp en selvfølelse jeg kan leve med. Det er ikke snakk om å bli helt selvgod, men om å godta seg selv. Smile av den man er. Samtidig håper jeg at jeg kan klare å gå ned i vekt, få strammere kropp og bedre kondisjon. Delvis for selvfølelsen, men mest for helsen sin skyld. Og Kasper. Det blir tøft. Og om jeg kommer til å klare det vet jeg ikke. Men jeg skal hvert fall prøve. Sakte, men sikkert.

Bilde: Å ha dårlig selvfølelse er noe av det verste jeg vet. Å alltid føle seg utilpass, usikker og stygg for å bruke det rette ordet. Å føle at jeg blir definert ut fra kroppstørrelsen i stedet for personlighet er helt feil. Jeg skal bruke dette året på å lære å godta meg selv for den jeg er, samtidig prøve så godt jeg kan å trene mer for å føle meg tilpass med egen kropp. Jeg håper jeg en dag kan være fornøyd med meg selv.

9 kommentarer

Tina Alexandra

23.05.2013 kl.14:25

Så bra skrevet ! Fikk litt tårer i øynene av dette :') har slitt med dårlig selvtillit selv, men har blitt flinkere med å godta meg selv sånn som jeg er det siste året <3

Lykke til!!!!

Sandra

23.05.2013 kl.15:51

Bra skrevet! Sliter selv veldig med selvfølelsen. Men har begynt å jobbe med det nå da. Har du forresten lest Mia Törnblom sine bøker om selfølelse? Jeg har kjøpt meg den siste boka (Alt om selvfølelse) og den er en samlingsbok for det beste fra de andre bøkene! Anbefaler den på det sterkeste!

isa

23.05.2013 kl.16:59

"tårene renner" ha en fin dag :)

--http://isavero.blogg.no/ komenter gjerne :)

Ch

23.05.2013 kl.17:21

Du er flink til og skrive!!

Jeg tror de fleste føler seg sånn som du da, de ''pene'' og ''slanke'' føler seg kanskje litt for tynn og ikke så pen som alle andre tenker;) Jeg tror alle har kommet inn på den tankten, jeg vill se sånn ut!

Men herremin, det er jo hjerte som teller;)

Hvis du trenger en trenings kamerat, så skal jeg melde meg inn nå selv, for selvtilliten sin skyld:)

så bare og si ifra, kan vi dytte hverandre, hvis

du trenger:D ?
Jeg synes du ser flott ut !!

Jeg tror at alle har slike tanker, følelser og dager hvor en rett og slett ikke føler seg vell... Men det er da man må tenke på at DU i en ung alder har lyktes i å bli en god,solid og sterk mor... At du har kapret en god mann og han har VALGT DEG til livet sitt. DU er en sterk kvinne med egne meninger, en herlig familie og du kan, hvis du vil, oppnå mye ! klem

Mari - mammaen til Kasper <3

27.05.2013 kl.13:16

EllenBeate: Tusen hjertelig takk :)

Mari - mammaen til Kasper <3

27.05.2013 kl.13:16

Ch: Tusen takk, Ch :)

Jeg skal ikke melde meg inn noen steder, det har jeg ikke tid til eller råd. Må bruke kveldene til å trene hjemme mens Kaspern sover :)

Mari - mammaen til Kasper <3

27.05.2013 kl.13:17

Sandra: Tusen takk! :) Jeg har lest deler av den ene boka, men jeg har alle :) Og jeg har vært på kurs med Mia tidligere :)

Mari - mammaen til Kasper <3

27.05.2013 kl.13:17

Tina Alexandra: Takk! Såå bra :D

Skriv en ny kommentar

hits